Mijn-eigen-website.nl

Websitebouw voor doe-het-zelvers

Leer HTML en CSS / Cursus

Met deze cursus HTML en CSS voor beginners leg je een goede basis om op voort te bouwen

De E-mailcursus Websitebouw wordt niet meer aangeboden. Lees verder voor een alternatief.

Zou je ‘vanaf de grond’ je eigen website willen bouwen, dan moet je beginnen HTML en CSS te leren. Dat zijn namelijk de ‘talen’ waarin webpagina’s zijn geschreven. Wil je kans van slagen hebben, dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je moet er de tijd voor nemen – als je website binnen drie dagen online moet staan, dan kun je beter op een andere manier je site bouwen.

  • Je moet erg precies zijn – het schrijven van HTML- en CSS-code komt nogal nauw: één teken vergeten of op de verkeerde plaats neergezet kan al tot gevolg hebben dat je pagina er helemaal niet meer goed uitziet in je browser.

  • Je moet goed overweg kunnen met je eigen computer – natuurlijk moet je kunnen kopiëren en plakken en bestanden kunnen verplaatsen, maar je moet ook weten hoe je er programma’s op installeert (en ze eventueel weer verwijdert als je ze niet meer nodig hebt).

Voldoe je hieraan, dan kan het erg leuk zijn om je eigen site helemaal zelf te ontwerpen en op te bouwen. Begin met een vrij eenvoudige site, dus zonder webshop bijvoorbeeld, en breid je kennis op dit gebied langzaam maar zeker uit.

Een goed startpunt is de cursus Leer de basis van HTML & CSS van Belinda Kampf. Deze cursus is echt gericht op beginners en zeer uitgebreid. Stapje voor stapje leer je hoe je een webpagina bouwt, daar teksten en afbeeldingen in zet, en alles vormgeeft.

Gaat het je allemaal goed af, dan heb je hiermee een goede basis om op verder te bouwen.