Mijn-eigen-website.nl

Websitebouw voor doe-het-zelvers (zonder WordPress)

Website-tutorials

Breid je website uit met behulp van deze praktische tutorials

Een tutorial is een korte videoles waarin ik heb voorgedaan hoe je een bepaalde toepassing voor je website installeert, of een bepaald effect creëert. De onderstaande tutorials zijn op dit moment los verkrijgbaar. Gebruik ze om een bestaande website verder uit te breiden. NB: dit zijn géén WordPress-tutorials, ze zijn ontwikkeld voor sites die zijn gemaakt met behulp van een van de website-templates van deze site.

Elke website-tutorial komt met een pdf-transcriptie die je kunt downloaden, zodat je alles ook nog eens kunt nalezen. En natuurlijk krijg je er de codes bij (voor zover dat van toepassing is).

Bekijk het aanbod of bestel

Eigenlijk kan geen enkele website zonder een contactformulier. In deze videotutorial laat ik je zien hoe je zo’n formulier in een van je pagina’s zet. Het script dat je hiervoor nodig hebt, kun je natuurlijk direct downloaden.

Een favicon is een klein logo van je website, die je o.a. terugziet in de url-balk van de browser. Essentieel is een favicon niet, maar het is een leuke toevoeging aan je site.

Heb je veel foto’s die je op je website wilt laten zien, dan is een fotogalerij een goede manier om ze overzichtelijk te presenteren. Je bezoekers klikken dan op een van de kleinere weergaves (thumbnails) en krijgen dan een vergrote versie van de foto te zien. Zo kunnen ze doorklikken van de ene foto naar de andere.

Zelf een video op je website opnemen is tegenwoordig – met html5 – super simpel. In deze videotutorial zie je hoe je dit doet.

Bestellen