Mijn-eigen-website.nl

Minicursus Websitebouw voor beginners

Bouw zonder kennis van html je eigen website!

Wil je je eigen website bouwen, maar vraag je je af of je dat wel zou kunnen? Omdat je geen (of maar heel weinig) kennis van html hebt? En lijkt een webdesigner inhuren je geen optie omdat je bang bent dat je dat veel te veel geld zal gaan kosten?

Of ben je iemand die altijd graag de touwtjes in eigen hand houdt, en niet afhankelijk wil zijn van een ander als er later eens iets aan die website veranderd moet worden?

Wat het ook is, met de Minicursus Websitebouw voor beginners behoort een eigen website echt tot de mogelijkheden. En je hoeft vooraf dus geen kennis van html te hebben!

NB: Is het je bedoeling om uiteindelijk met meer mensen aan een en dezelfde website te werken, of wil je er bijvoorbeeld een webshop of inlogsysteem aan koppelen, dan is deze manier van websitebouw niet zo geschikt. Bouw in dat geval je site met WordPress, die allerlei plugins heeft voor zulke toepassingen.

Hieronder zie je een korte video-impressie van het basistemplate en het eindresultaat.

Ik wil direct beginnen met de Minicursus Websitebouw

Wat houdt de Minicursus Websitebouw precies in?

De cursus bestaat uit veertien videolessen, die je in je eigen tempo volgt (de lessen staan namelijk allemaal online). Van elke video kun je een pdf-transcriptie downloaden en de html-code die in de lessen behandeld wordt, staat er in een afzonderlijk vak onder (zodat je die gemakkelijk kunt kopiëren). Ook heb ik soms links opgenomen naar websites of webpagina’s waar je meer over een bepaald onderwerp aan de weet komt. De transcripties zijn trouwens pdf’jes, die je kunt downloaden, zodat je ze ook na afloop van de cursus nog kunt raadplegen.

En zo is de cursus opgezet:

Een aantal (anonieme) reacties

Er zijn inmiddels al heel wat mensen die deze cursus hebben gevolgd. Ik vraag altijd om (anonieme) feedback, zodat ik een eerlijk antwoord krijg op vragen als: ‘Heb je er wat aan gehad?’, ‘Zijn er punten waarop je vastliep?’, en ‘Wat kan ik nog aan de cursus verbeteren?’ Een greep uit de antwoorden:

Hoe ik zelf ben begonnen

Het lijkt nog niet zo heel lang geleden, maar ik denk dat het alweer rond 2002 moet zijn geweest dat ik mijn eerste site bouwde. Dat was niet deze, maar een website voor mijn werk als freelance tekstredacteur, gevolgd door een site over het schrijven van sollicitatie­brieven, en daarna één over vakanties naar Nieuw-Zeeland. En omdat het me steeds beter afging en de sites er steeds beter uit gingen zien, begonnen mensen me te vragen hoe ik dat deed. En dat was de start van Mijn-eigen-website.nl!

Natuurlijk heb ik heel wat fouten gemaakt, en heel wat uurtjes zitten puzzelen om erachter te komen waarom iets er op het scherm niet uitzag zoals ik zou willen dat het eruitzag. Maar ik houd van puzzelen, en ik vind het elke keer weer leuk om te ervaren hoe ‘saaie’ html-code in een browser een mooie website oplevert. Inmiddels voel ik me dan ook helemaal thuis op het gebied van websitebouw. En als je wilt, deel ik die met je via deze Minicursus.

Wat kost deze cursus?

De Minicursus Websitebouw kost op dit moment € 75,00. Daarvoor heb je zes maanden toegang tot al het lesmateriaal (je kunt trouwens ook alle video’s, transcripties en scripts downloaden, dus ook daarna kun je het nog raadplegen. Dit is inclusief persoonlijke ondersteuning, dus je kunt me altijd e-mailen met je vragen als je iets niet duidelik is.

Wat kan ik verwachten na aanmelding?

Heb je je aangemeld voor de Minicursus Websitebouw, dan ontvang je direct een mailtje met daarin de link naar de online lesomgeving van Mijn-eigen-website.nl (en je gebruikersnaam en wachtwoord natuurlijk). Je komt dan op je persoonlijke ‘dashboard’ terecht, waar je een link vindt naar de inhoudsopgave van de minicursus. Je kunt alle lessen dus in je eigen tempo volgen, waar en wanneer je maar wilt.

En als je niet tevreden bent?

Als de minicursus echt helemaal niet aan je verwachtingen voldoet, dan stuur je me binnen tien dagen een mailtje, en stort ik het aankoopbedrag terug op je rekening.

Ik wil direct beginnen met de Minicursus Websitebouw

Copyright © 2004-2017 Arkon v.o.f. – Leiden / KvK: 28069730 / BTW: NL805348827B01
contactsitemapprivacybeleid