Mijn-eigen-website.nl

Social media marketing voor je website. Wat, waarom en waar?

Geef je website-bezoekers de mogelijkheid jou te leren kennen via social media netwerken.

social media marketing

Een belangrijk onderdeel van het succes van je website is dat je bezoekers je vertrouwen. Ze willen graag weten wie er achter je website zit voordat ze je serieus nemen en eventueel zaken met je willen doen. Het is dus van groot belang dat ze je leren kennen.

Een van de manieren waarop je jezelf kunt presenteren, is door een foto of video van jezelf op je website te zetten. Een andere manier is door te verwijzen naar de social media sites waarop jij actief bent. Dit wordt social media marketing genoemd en daar gaat het in dit artikeltje over.

Wat is 'social media' eigenlijk?

Met 'social media' worden díe plekken op internet bedoeld waar jij contact kunt houden met je netwerk (je familie, vrienden, studiegenoten, collega's, klanten, enzovoort). Via die plekken (of platformen) kun je hen op de hoogte houden van zaken die je de moeite waard vindt. Zo kun je hen wijzen op bepaalde websites, maar ook op een bijzondere video of op een mooie afbeelding bijvoorbeeld. De mensen uit jouw netwerk kunnen op je inbreng reageren en op die manier kan er een interessante uitwisseling van ideeën en informatie ontstaan.

Waarom social media marketing?

Zoals ik in de eerste alinea al schreef, willen je bezoekers vaak eerst wat meer over je aan de weet komen voordat ze besluiten zaken met je te doen. Ben je aangesloten bij een social-media-platform, dan kunnen ze de pagina bekijken die je daar hebt aangemaakt (je profielpagina), en je eventueel een vraag stellen. Afhankelijk van de indruk die je op hen maakt, zullen ze dan op een later tijdstip misschien met je in zee gaan.

Waar begin ik met social media?

Er zijn erg veel social media sites, maar in dit artikel noem ik alleen de bekendste daarvan:

Hoe kan ik met mijn website aan social media marketing doen?

Ik geef hier een paar mogelijkheden waarop je social media kunt inzetten op je eigen website:

Dit artikel is een bijdrage van Take Two Webdesign

Copyright © 2004-2017 Arkon v.o.f. – Leiden / KvK: 28069730 / BTW: NL805348827B01
contactsitemapprivacybeleid